Recept Lasagnekroket : musthave voor op de borrelplank
15 sep 2024 Recepten 0

Recept Lasagnekroket : musthave voor op de borrelplank

De lasagnekroket. Je hebt er misschien nog niet eerder van gehoord. Maar hier ga je zeker meer van horen! Wil jij alvast een heel origineel en lekker borrelhapje op tafel zetten? Of zoek je iets bijzonders voor het diner? Met dit recept lasagnekroket leggen wij je uit hoe je deze musthave voor op de borrelplank zelf maakt.

Recept Lasagnekroket

Ingrediënten voor Lasagne Kroketten (12 kroketten)

Voor de vulling:

  • 250 g rundergehakt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 100 g bechamelsaus (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 g mozzarella, in kleine stukjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm)
  • Zout en peper naar smaak
  • 6 verse lasagnebladen, in kleine vierkanten gesneden

Voor de kroketten:

  • 100 g bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 150 g paneermeel
  • Zonnebloemolie of frituurolie om te frituren

Stap 1: Maak de Lasagne Vulling

  1. Fruit de ui en knoflook: Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en goudbruin zijn.
  2. Bak het gehakt: Voeg het gehakt toe aan de pan en rul deze tot het gaar is.
  3. Tomatensaus maken: Voeg de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden, zout en peper toe. Laat het geheel 15 minuten staan op laag vuur tot de saus is ingedikt.
  4. Bechamelsaus toevoegen: Meng de bechamelsaus door het tomaten en gehakt mengsel.. Roer vervolgens de Parmezaanse kaas erdoor voor een rijke smaak. Laat de vulling iets afkoelen.

Stap 2: Vul en Bereid de Kroketten

  1. Lasagnebladen koken: Kook de lasagnebladen ongeveer 2 minuten in gezouten water totdat ze zacht zijn. Snijd ze in kleine vierkantjes, groot genoeg om de vulling in te kunnen verpakken.
  2. Vullen: Leg een klein beetje van het gehaktmengsel en een blokje mozzarella in het midden van elk vierkant lasagneblad. Vouw de bladen dicht, zodat de vulling goed ingepakt zit.
  3. Koelen: Zet de gevulde lasagnebladen 30 minuten in de koelkast zodat ze stevig worden en makkelijker te paneren zijn.

Stap 3: Paneren en Frituren

  1. Paneerproces: Haal elke gevulde lasagne door een laagje bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Zorg ervoor dat de kroketten volledig bedekt zijn. Doe dit twee keer bij elk hapje.
  2. Frituren: Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C. Frituur de kroketten in kleine porties totdat ze goudbruin en krokant zijn (ongeveer 3-4 minuten per kroket).
  3. Laten uitlekken: Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Stap 4: Eet smakelijk!

Serveer de lasagne kroketten warm met mayonaise of knoflooksaus. De buitenkant is krokant, terwijl de binnenkant gevuld is met romige bechamel, gesmolten mozzarella, en de smaken van lasagne. Een perfecte snack of originele toevoeging aan je borrelplank!

Recept Lasagnekroket variatie tips

Vegetarische lasagnekroket

Vervang het rundergehakt door een mix van geroosterde groenten zoals paprika, courgette en aubergine.

Lasagnekroket met extra kaas

Voeg een laagje extra kaas toe in de kroket voor een nog smeuïger resultaat.

Pittige lasagnekroket

Voeg chilivlokken of een beetje verse chilipeper toe aan de tomatensaus voor extra smaak.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.